igale sööjale 3-4 keskmist kartulit
tüümiani või rosmariinioksi
küüslauguküüsi
õli või võid
soola, pipart
Vali välja enam-vähem ühesuurused kartulid ja pese harjaga puhtaks.
Pane kartulid keema ja keeda 10-15 minutit. Kurna kartulid ja pane ahjuvormi. Nirista peale õli või pane väikseid võitükke. Riputa peale soola ja paar keerdu pipart pipraveskist. Pane vormi ürdioksi ja koorimata küüslauguküüsi. Keera kartuleid, nii et kõik oleks õli, või ja soolaga kaetud. Vajuta kartulid pealt natuke katki.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40-50 minutit. Küpsetamise aeg oleneb kartulite suurusest.
Ahjukartul sobib prae kõrvale või iseseisva toiduna. Koorega küüslauguküüned küpsevad magusaks ja pehmeks, neid võib koore seest kartulitele vajutada või leivale määrida.
Paku juurde külma kastet, näiteks kodujuustukastet tuunikala või lõhega.