Päeva retsept: pestod

Kodutohter
22.07.2020
Shutterstock

Pestot võib teha peaaegu kõigest: naadist, karulaugust, kapsast, porgandist, hernest, sibulast. Pesto on väga maitsev ja universaalne, seda võib kasutada kastmena, dipikastmena, leivapealsena või panna näiteks supi peale.

Hernepesto

 

200 g külmutatud herneid

½ dl kõrvitsaseemneid

1½ dl rapsiõli

1 küüslauguküüs

soola, musta pipart

2 sl sidrunimahla

 

Vala külmutatud hernestele keeva vett ja hoia neid seal 5 minutit. Nõruta sõelal.

Mõõda kõik pesto ained köögikombaini ja sega ühtlaseks kastmeks.

Maitse ja lisa vajadusel soola, musta pipart või sidrunimahla.

 

Kapsapesto

150 g varajase kapsa välimisi lehti

4 sl seedermänni- või piiniaseemneid

kimp basiilikut

1 küüslauguküüs

1 dl riivitud parmesani

1 dl oliiviõli

pisut soola ja musta pipart veskist

 

 

Haki kapsalehed. Tõsta piinia- või seedermänniseemned köögikombaini ja purusta. Lisa kapsas, basiilikulehed, küüslauguküüs ja riivitud parmesan ning töötle, kuni on tekkinud ühtlane pasta. Lisa õli ja maitsesta soola ning pipraga.

Rösti saiaviilud röstris või ahjus krõbedaks. Määri saiadele kapsapestot.

 

Sarnased artiklid