Päeva retsept: praetud lõhe köögiviljasalatiga

Kodutohter
Shutterstock

Suvisest peakapsast saab maistva salati, sest see pole nii kõva kui talvine kapsas ja õhukesed ribad pehmenevad ja maitsestuvad marinaadis kiiresti.

Praetud lõhe köögiviljasalatiga

4 portsjonit

 

500 g peakapsast

2 porgandit

1 kevadsibul

 

Marinaad:

3 sl õunaäädikat

2 sl sojakastet

1 sl mett

2 tl seesamiseemne õli

 

Lisaks:

4 tk lõhefileed

2 sl õli

1 tl soola

peotäis

 

1. Loputa kapsas, eemaldaa juur ja lõika võimalikult õhukesteks ribadeks. Koori ja lõika porgand tikusuurusteks kangideks või tõmba koorimisnoaga õhukesed ribad. Lõika sibul ribadeks.

2. Sega suures kausis või kaanega karbis kokku marinaadi ained. Lisa köögiviljaribad. Sega hoolega. Lase vähemalt tund aega maitsestuda.

3. Kuivata lõhemedaljonid majapidamispaberiga. Kuumuta pannil õli. Prae kaks lõhemedaljoni korraga, mõlemalt poolt 3-4 minutit. Maitsesta soolaga. Serveeri koos salatiga ja puista peale hakitud koriandrit.

 

Sarnased artiklid