Päeva retsept: sidrunikana

Kodutohter
14.10.2020
Shutterstock

Sidrun ja pune lisavad igapäevasele kanale Vahemere maitseid.

Sidrunikana

5 portsjonit

 

5 broileritükki (fileed, kintsuliha, poolkoiba vms)

1 sidruni riivitud koor

½ sidruni mahl

1 sl kuivatatud punet

4 küüslauguküünt

½ tl soola

2 sl oliiviõli

1 sibul

2 dl kanapuljongit

½ tl soola

musta pipart

1 sidrun

hakitud peterselli

 

Pese sidrunid harjaga puhtaks, võimaluse korral kasuta mahesidruneid. Riivi ühe sidruni koor kanatükkidele ja pigista peale poole sidruni mahl. Lisa hakitud küüslauguküüned, kuivatatud pune ja sool. Jäta mõneks tunniks maitsestuma.

Kuumuta ahi 160-kraadini. Võta lihatükid marinaadist. Kuumuta ahjuvormi või -poti põhjas õli ja pruunista lihatükid. Tõsta kõrvale.

Kuumuta ahjupannil veel pisut õli ja kuumuta hakitud sibulaid. Lisa ülejäänud marinaad, puljong, sool ja must pipar. Tõsta kanatükid ahjupannile ja lõika hulka sidrunisektorid. Pane kaas peale või kata fooliumiga ja hauta ahjus 30 minutit. Võta kaas pealt või eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit.

Kaunista hakitud peterselliga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid