4 portsjonit
8 kartulit
3 porgandit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
25 g võid
1 l vett
2 kalapuljongi kuubikut
5 vürtsipipra tera
1 loorberileht
500 g lõhet või lõheribasid
2 dl vahukoort
0,5 tl soola
peotäis tilli
1 sidrun
Pese, koori ja tükelda kartulid ja porgandid. Koori ja haki sibulad ja küüslauguküüned.
Sulata poti põhjas või ja kuumuta sibulaid ja küüslauku. Lisa kartuli ja porganditükid, vesi, puljongikuubikud ja maitseained. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Eemalda lõhelt nahk ja luud ning tükelda.
Lisa sool, koor ja lõhetükid potti Keeda madalal kuumusel 4-5 minutit, kuni kala on küps.
Haki till, riivi sidruni kollane kooreosa peene riiviga ja pigista sidrunist 1 sl mahla. Lisa kõik supile.
Kalapuljongi võib ka ise kalapeadest ja -luudest keeta.