Päeva retsept: suvikõrvitsalasanje

15.07.2020
Shutterstock

Südasuvine lasanje, mida võib teha ka vastupidi: tükeldatud suvikõrvitsa panna kastmesse ja lasanjeplaatideks viilutatud baklaźaani.

Suvikõrvitsalasanje

6 portsjonit

 

2 keskmist suvikõrvitsat

Köögiviljakaste:

400 g baklažaani

pisut soola

1 porgand

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sl oliiviõli

1 prk (400 g) purustatud tomateid

2 sl tomatipastat

pisut suhkrut, soola, musta pipart

värsket basiilikut

 

Piima-juustukaste:

1 väike pakk hapukoort (10%)

1 dl piima

1 dl riivitud tugevamaitselist juustu (parmesan)

 

Lõika suvikõrvitsad pikkupidi umbes poole sentimeetri paksusteks viiludeks, raputa peale soola, lase pisut seista. Sool toob veel pinnale, kuivata tükid majapidamispaberiga.

Koori ja riivi porgand. Tükelda baklažaan. Koori ja haki sibul ja küüslauk ning kuumuta õlis. Lisa riivitud porgand, tükeldatud baklažaan, purustatud tomatid ja tomatipasta. Maitsesta ja lisa hakitud basiilik.

Sega kausis hapukoor, piim ja riivitud juust. Tõsta ahjuvormi kihiti suvikõrvitsaviile, tomatikastet, juustukastet ja nii, et kõige peale tuleb juustukaste.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Enne serveerimist raputa peale riivitud juustu.

 

Sarnased artiklid