Pastinaagi püreesupp

Kodutohter
10.10.2024
Shutterstock

Porgandi kahvatut sugulast pastinaaki võib julgelt rohkem kasutada.

4-6 portsjonit

 

1-2 pastinaaki (500 g)

1 suurem porru

1 kodumaine õun

1 kartul (100 g)

2 sl rapsiõli

3 dl köögiviljapuljongit

3-4 dl kohvikoort

2-3 sl sidrunimahla

musta pipart veskist

soola

tüümiani

 

Pese pastinaagid harjaga hoolega puhtaks ja koori õhukeselt juurviljakoorijaga. Hoia koored alles.

Lõika pastinaagid neljaks tükiks.

Keera pastinaagikoori väheses õlis ja raputa peale pisut soola, ning rösti 200-kraadises ahjus. Krõbedad koored saab umbes 10 minutiga.

Viiluta porru. Pese ja tükelda õun. Koori ja tükelda kartul. Kuumuta poti põhjas tilk õli, lisa porru, õun, kartul ja paar tüümianioksa. Kuumuta segades. Lisa pastinaak ja köögiviljapuljong. Keeda, kuni kartul ja pastinaak on pehmed. Püreeri saumikseriga. Püreerimise ajal lisa koor. Maitsesta sidrunimahla, pipra, soola ja värske tüümianiga. Tõsta kaussidesse ja pane peale krõbedaid pastinaagikoori ja tüümiani.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid