Peedi-plaadipirukas

Kodutohter
28.04.2023
Shutterstock

Mõnest keedupeedist ja natukesest sinihallitusjuustust saab imemaitsva piruka.

500 g külmutatud pärmi-lehtainast

 

600 g keedetud peeti

300 g sibulaid

2 sl õli

2 dl kohvikoort

200 g sinihallitusjuustu

soola, musta pipart, tüümiani või punet

seemneid (päevalille, kõrvitsa)

 

Sulata tainas ja rulli õhukeseks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kuumuta pannil sibul õlis. Riivi keedetud peet jämeda riiviga ja murenda sinihallitusjuust. Sega kokku sibulad, riivitud peet ja pool sinihallitusjuustust. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega.

Laota täidis tainale, puista peale ülejäänud juust ja küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Pirukas võib ära kasutada ka näiteks eelmise päeva keedetud porgandid.

Puista peale seemneid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid