Peedisupp suitsujuustuga

Kodutohter
13.01.2025
Shutterstock

Suitsujuust annab supile mõnusat suitsumaitset.

4 portsjonit

 

300 g peeti

1 pastinaak või porgand

1 punane sibul

1-1,2 l köögiviljapuljongit

1 sl punast palsamiäädikat

2 õuna

värsket või kuivatatuid tüümiani

soola, musta pipart

150 g suitsujuustu

4 sl hapukoort
 

Koori köögiviljad ja lõika kuubikuteks. Kuumuta köögiviljapuljong, lisa köögivili ja palsamiäädikas ning keeda umbes 25 minutit, kuni peet on pehme.

Koori õunad, lisa potti ja keeda veel 10 minutit. Riivi osa suitsujuustust ja lisa supile. Püreesta supp saumikseriga, tüümiani, maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimisel lisa peale hapukoort, riivitud või kuubikuteks lõigatud suitsujuustu.

Peedi-õunasupp hoiab seedimise korras.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid