Pikad kaerasepikud

Kodutohter
26.04.2023
Shutterstock

Tänu kõrgele temperatuurile jääb koorik mõnusalt krõbe ja sepikud küpsevad kiiresti.

25 g pärmi

6 dl vett

2 tl soola

1 sl mett

2,5 dl kaerahelbeid

10 dl nisujahu

 

Lahusta pärm soojas vees. Sega hulka sool ja mesi. Lisa kaerahelbed ja jahu ning sega tainas. Tainas peaks jääma üsna valguv ja pehme. Kata kauss rätikuga ja jäta sooja kohta 1-2 tunniks kerkima.

Kummuta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kolm pikka sepikut. Ära tainast enam sõtku, muidu kaovad tainast õhumullid ja sepik jääb liiga sitke.

Küpseta 275-kraadises ahjus 15 minutit.

Selliseid sepikuid on lihtne teha: sõtkuda pole üldse vaja ja kergitada tuleb vaid üks kord.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid