Ahjufondüü

Kodutohter
03.03.2024
Shutterstock

Ahjufondüüs saab ära kasutada kõik külmkappi seisma jäänud juustutükid.

100 g pehmet juustu (Brie)

100 g Emmentali

100 g Mozzarellat

100 g sinihallitusjuustu

50 g sulatatud juustu

12 poolitatud kirsstomatit

peotäis basiilikulehti


 

Lõika kõik juustud väikesteks tükkideks või riivi jämeda riiviga. Pane kõik komponendid kuumakindlasse ahjunõusse ja küpseta 150-kraadises ahjus 15 minutit ehk kuni kõik juustud on sulanud.

Puista peale basiilikulehti.

Kui on vanad ja kõvad juustujäägid, võib lisada veel tilga veini või vett.

Lõika ciabatta või juuretisesai viiludeks ja viilud kuubikuteks ning kasta juustusegusse. Juustusegu võib määrida ka saiaviiludele.

Ahjufondüüs saab ära kasutada kõik seisma jäänud juustutükid. Mida rohkem on erinevaid juuste, seda põnevam tulemus tuleb.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid