Ploomikook

Kodutohter
11.09.2024
Shutterstock

Pehme ja maitsev ploomikook.

8 portsjonit
 

100 g võid

1 dl suhkrut

1 muna

2 dl nisujahu

2 sl kaerakliisid

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis

400 g vanillikohupiima

200 g hapukoort

1 muna

1 sl suhkrut

1 tl riivitud sidrunikoort (soovi korral)

1 sl sulatatud võid
 

Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa muna. Sega kokku jahu,kliid ja küpsetuspulber ning lisa võivahule.

Vajuta tainas küpsetusvormi (Ø 27 cm) põhja ja äärtele.

Sega kokku kohupiim, suhkur, hapukoor ja muna ning kalla põhjale.

Poolita ploomid, eemalda kivid ning lõika ploomid sektoriteks ja lao pirukale. Määri ploome sulavõiga ja küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Jahuta.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid