Jõhvikavaht

Kodutohter
12.12.2022
Shutterstock

Luksuslik talvine magustoit.

10 portsjonit

 

400 g jõhvikaid või pohli

½ dl vett

1 dl suhkrut

5 lehte želatiini

100-130 g valget šokolaadi

½ dl vahukoort

500 g Türgi jogurtit

1½ dl vahukoort

2 tl vanillisuhkrut

 

Kaunistamiseks

pohli või jõhvikaid

tuhksuhkrut

 

Aja vesi keema, lisa jõhvikad ja suhkur. Püreeri.

Leota želatiinilehti viis minutit külmas vees. Pigista üleliigne vesi välja ja sulata kuuma püree hulka.

Kuumuta valge šokolaad ja ½ dl koort mikroahjus või vesivannil. Sega ühtlaseks.

Vahusta koor ja maitsesta vanilliga.

Sega pisut jahtunud pohlapüree ja šokolaadisegu jogurtiga. Lõpuks lisa vahustatud koor.

Tõsta pokaalidesse ja hoia mõni tund või järgmise päevani külmakapis. Enne serveerimist kaunista marjade ja tuhksuhkruga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid