4 portsjonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 porgandit
pool fenkolit
näpuotsatäis tšillihelbeid
2 sl tomatipüreed
2 sl õli
pool suvikõrvitsat
100 g lehtkapsast
1 dl rohelisi ube
1 purk valgeid ube
1 dl hapukapsast
1,5 l puljongit (kuubikust)
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
peotäis peterselli
Koori ja haki sibulad, küüslauguküüned ja porgandid. Viiluta õhukeselt fenkol. Tükelda suvikõrvits kuubikuteks. Lõika lehtkapsalt välja kõvad rootsud ja tükelda lehed.
Kuumuta poti põhjas õlis sibulaid, küüslauku, porgandeid ja fenkolit. Lisa tomatipüree ja tšillihelbed ning kuumuta veel 5 minutit. Lisa potti suvikõrvitsatükid, valged ja rohelised oad, lehtkapsas, hapukapsas ja puljong. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda kaane all 30 minutit ja puista peale hakitud peterselli.