Prantsuse suvesupp

Kodutohter
14.07.2022
Shutterstock

Prantsuse suvesupp on veel parem järgmisel päeval üles soojendades.

4 portsjonit

 

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 porgandit

pool fenkolit

näpuotsatäis tšillihelbeid

2 sl tomatipüreed

2 sl õli

pool suvikõrvitsat

100 g lehtkapsast

1 dl rohelisi ube

1 purk valgeid ube

1 dl hapukapsast

1,5 l puljongit (kuubikust)

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

peotäis peterselli

 

Koori ja haki sibulad, küüslauguküüned ja porgandid. Viiluta õhukeselt fenkol. Tükelda suvikõrvits kuubikuteks. Lõika lehtkapsalt välja kõvad rootsud ja tükelda lehed.

Kuumuta poti põhjas õlis sibulaid, küüslauku, porgandeid ja fenkolit. Lisa tomatipüree ja tšillihelbed ning kuumuta veel 5 minutit. Lisa potti suvikõrvitsatükid, valged ja rohelised oad, lehtkapsas, hapukapsas ja puljong. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda kaane all 30 minutit ja puista peale hakitud peterselli.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid