Seene-aedvilja panniroog juustukastmega

Kodutohter
29.01.2024
Shutterstock

Selles panniroas annavad maitset seened, kuumutatud köögiviljad on jäetud mõnusalt krõmpsuma.

4 portsjonit

 

4 porgandit

2 pastinaaki

1 paprika

200 g soolaseeni

2 sl õli

1 tl riivitud sidrunikoort

1 purustatud küüslauguküüs

soola, musta pipart

 

 

Kaste

100 g toorjuustu

1 dl jogurtit

2 tl sinepit

1–2 sl sidrunimahla

½ dl hakitud rohelist sibulat

pisut suhkrut

musta pipart

½ tl soola

 

Lõika juurviljad väikesteks kangideks. Tükelda seened. Kuumuta köögivilju pannil õlis umbes 8 minutit. Lisa vajaduse korral tilk vett ja auruta köögiviljad küpseks, kuid mitte päris pehmeks. Lisa soolaseened ja kuumuta veel pisut. Maitsesta riivitud sidrunikoore, pressitud küüslaugu ja soolaga.

Pane kastmeained kannu ja sega saumikseriga ühtlaseks.

Jaota salatilehed taldrikutele, tõsta peale soojad köögiviljad ja kaste. Kastet võid pakkuda ka eraldi kausikesest.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid