4 portsjonit
200 g kuumsuitsulõhe tükke
8 dl kalapuljongit
1 suur porgand
2 kartulit
pool porrut
ühe sidruni mahl
50 g toorjuustu
hakitud tilli
soola, musta pipart
Kaunistuseks
lõhetükke, hakitud tilli
Aeg-ajalt on poes soodsalt müügil kuumsuitsulõhe selgroog, mille küljes on veel palju kalaliha. See sobib hästi supi tegemiseks, sest suitsulõhe annab rikkalikku maitset. Kalapuljongi võib teha puljongikuubikust.
Koori ja tükelda porgandid ja kartul. Pese ja viiluta porru. Keeda köögivili kalapuljongis pehmeks. Lisa kalatükid ja till ning sulata sisse toorjuust.
Püreeri saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Tõsta taldrikutesse ja kaunista hakitud ürtide ja lõhetükkidega.