Püreesupp suitsulõhega

Kodutohter
09.12.2022
Shutterstock

Kuumsuitsulõhega supp on väga maitsev ja ka soodne, kui kasutada lõhejääke.

4 portsjonit

 

200 g kuumsuitsulõhe tükke

8 dl kalapuljongit

1 suur porgand

2 kartulit

pool porrut

ühe sidruni mahl

50 g toorjuustu

hakitud tilli

soola, musta pipart

 

Kaunistuseks

lõhetükke, hakitud tilli

 

Aeg-ajalt on poes soodsalt müügil kuumsuitsulõhe selgroog, mille küljes on veel palju kalaliha. See sobib hästi supi tegemiseks, sest suitsulõhe annab rikkalikku maitset. Kalapuljongi võib teha puljongikuubikust.

 

Koori ja tükelda porgandid ja kartul. Pese ja viiluta porru. Keeda köögivili kalapuljongis pehmeks. Lisa kalatükid ja till ning sulata sisse toorjuust.

Püreeri saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Tõsta taldrikutesse ja kaunista hakitud ürtide ja lõhetükkidega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid