250 g võid
150 g suhkrut
4 muna
250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
500 g kuivatatud puuvilju ja marju (rosinad, ploomid, aprikoosid, jõhvikad, kirsid)
50 g mandleid
1-2 dl rummi, konjakit, likööri või õunamahla
Tükelda kuivatatud puuviljad, marjad ja mandlid ning kalla neile peale rumm, konjak, liköör või õunamahl ja jäta maitsestuma.
Vahusta toasoe või koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega kaneel, kardemon, sool ja küpsetuspulber jahuga.
Sega jahu võivahuga ning viimasena sega hulka puuvilja, marja ja mandlitükid.
Kalla tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.
Lase jahtuda, keera fooliumisse ja hoia kuni jõuludeni jahedas. Vahepeal peaks keeksi niisutama alkoholi või õunamahlaga.
Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut ja kaunista pohlade või jõhvikatega.
Kui keeksi söövad ka lapsed, siis peaks rummi asemel kasutama õunamahla.