8 tükki
Põhi
2 dl nisujahu
1 dl kartulipudru pulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
100 g toasooja võid
Täidis
150 g peekonit
1 (250 g) porru
5 dl (250 g) rabarberitükke
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
0,5 tl tüümiani
2 dl vahukoort
2 muna
100 g riivitud tugevamaitselist juustu
Sega kausis kokku kõik pirukapõhja kuivad ained, lisa toasoe või ja vesi ning sega kokku tainas. Vajuta tainas pirukavormi (Ø 28 cm) põhja ja äärtele ning pane tunniks ajaks külmkappi.
Haki peekon väikesteks tükkideks. Loputa porru ja lõika ribadeks.
Prae peekon pannil krõbedaks, lisa porru ja rabarber ning kuumuta, kuni porru on pehme ja klaasjas. Maitsesta suhkru, soola, musta pipra ja tüümianiga.
Võta pirukapõhi külmkapist, turka kahvliga sisse mõned augud ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Kalla täidis pirukapõhjale. Sega kokku koor, munad ja riivjuust ning kalla pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.