Roheline supp ürdikastmega

Kodutohter
23.07.2023
Shutterstock

Sega ürdikastmega värskeid kuumi kartuleid, ja mõnus suvine õhtusöök on valmis.

4 portsjonit

 

pool porrut

1 suur suvikõrvits

300 g brokolit

peotäis lehtkapsast

1,5 l köögiviljapuljongit

200 g herneid

 

Ürdikaste ehk salsa verde

peotäis basiilikut

peotäis peterselli

mõned mündilehed

1 küüslauguküüs

2 sl sidrunimahla

pisut soola

1 dl oliiviõli

 

1. Valmista kõigepealt roheline kaste ehk salsa verde. Tükelda ürdid, purusta küüslauguküüs. Pane kõik köögikombaini ja sega. Kui köögikombain käib, vala peene nirena juurde õli.

2. Pese hoolega porru (ka lehtede vahed) ja viiluta. Poolita suvikõrvits pikkupidi, lõika pooled veel pikuti kolmeks ja tükelda. Eralda brokoli õisikuteks, tükelda ka varred.

3. Kuumuta puljong keemiseni, lisa köögiviljad ning keeda 3 minutit. Lisa herned ja keeda veel 4 minutit. Paku suppi kuumalt koos salsa verde'ga.

 

Serveeri suppi koos ürdikastme ehk salsa verde'ga.

Sarnased artiklid