4 portsjonit
pool porrut
1 suur suvikõrvits
300 g brokolit
peotäis lehtkapsast
1,5 l köögiviljapuljongit
200 g herneid
Ürdikaste ehk salsa verde
peotäis basiilikut
peotäis peterselli
mõned mündilehed
1 küüslauguküüs
2 sl sidrunimahla
pisut soola
1 dl oliiviõli
1. Valmista kõigepealt roheline kaste ehk salsa verde. Tükelda ürdid, purusta küüslauguküüs. Pane kõik köögikombaini ja sega. Kui köögikombain käib, vala peene nirena juurde õli.
2. Pese hoolega porru (ka lehtede vahed) ja viiluta. Poolita suvikõrvits pikkupidi, lõika pooled veel pikuti kolmeks ja tükelda. Eralda brokoli õisikuteks, tükelda ka varred.
3. Kuumuta puljong keemiseni, lisa köögiviljad ning keeda 3 minutit. Lisa herned ja keeda veel 4 minutit. Paku suppi kuumalt koos salsa verde'ga.
Serveeri suppi koos ürdikastme ehk salsa verde'ga.