Seentega gratineeritud lillkapsas

Kodutohter
17.09.2021
Shutterstock

Sobib nii iseseisvaks toiduks kui ka lisandiks prae kõrvale.

2 portsjonit

 

1 suurem lillkapsas

1 l seeni (puravikke, kukeseeni, kitsemampleid)

1 sl võid

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

1 dl hapukoort

1 dl riivjuustu

võid vormi määrimiseks

 

Murra lillkapsas õisikuteks, viiluta vars ja keeda tükke 3-4 minutit. Tõsta õisikud võiga määritud ahjuvormi.

Haki seened ja sibul ning kuumuta pannil võis, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa hapukoor ja kuumuta veel pisut. Viimasena sega hulka riivjuust.

Kata lillkapsaõisikud seeneseguga. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid