Seljankapõhi
Kodutohter
21.09.2021
Shutterstock

See supipõhi sobib ka võileiva- või pitsakatteks ning salatiks.

7-8 pooleliitrist purki

 

1 kg kupatatud seeni

1 kg sibulaid

800 g porgandeid

800 g tomateid

4-5 küüslauguküünt

2 dl õli

150 g tomatipastat

3 sl soola

1 tl musta jahvatatud pipart

1 dl suhkrut

3 loorberilehte

1 sl kuivatatud peterselli

1 sl kuivatatud leeskputke

2 sl äädikat

 

Riivi porgandid jämeda riiviga. Haki sibulad, seened ja tomatid. Kuumuta suure poti põhjas õli, lisa sibulad, seened, porgandid ja tomatid. Pressi sisse küüslauguküüned, lisa tomatipasta, sool, pipar, suhkur, loorberilehed, leeskputk ja petersell. Hauta vaiksel tulel 30 minutit. Lisa äädika ja hauta veel 15 minutit. Pane kuumalt purkidesse.

Supi jaoks sega vahekorras 1:1 veega. Aga segu sobib ka võileiva- või pitsakatteks ning salatiks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid