7-8 pooleliitrist purki
1 kg kupatatud seeni
1 kg sibulaid
800 g porgandeid
800 g tomateid
4-5 küüslauguküünt
2 dl õli
150 g tomatipastat
3 sl soola
1 tl musta jahvatatud pipart
1 dl suhkrut
3 loorberilehte
1 sl kuivatatud peterselli
1 sl kuivatatud leeskputke
2 sl äädikat
Riivi porgandid jämeda riiviga. Haki sibulad, seened ja tomatid. Kuumuta suure poti põhjas õli, lisa sibulad, seened, porgandid ja tomatid. Pressi sisse küüslauguküüned, lisa tomatipasta, sool, pipar, suhkur, loorberilehed, leeskputk ja petersell. Hauta vaiksel tulel 30 minutit. Lisa äädika ja hauta veel 15 minutit. Pane kuumalt purkidesse.
Supi jaoks sega vahekorras 1:1 veega. Aga segu sobib ka võileiva- või pitsakatteks ning salatiks.