3 l õunatükke
Marinaad
1 l vett
300 g suhkrut
8 vürtsitera
10 nelki
1-2 sl 30% äädikat
3 cm ingverit
1 kaneelikoor
1 mahesidrun
rosmariinioksi (soovi korral)
Lõika sidrun pikuti pooleks, eemalda seemned, lõika sidrunipoolikud veelkord pikuti pooleks ja viiluta. Nõruta väljavalguv mahl õunatükkidele. Koori ja viiluta ingver.
Kuumuta vesi keema, lisa suhkur, vürts, nelk, kaneelikoor, ingveri- ja sidruniviilud. Viimasena lisa äädikas.
Mõõda purki kolmveerandi jagu õunatükke, kalla need keevasse marinaadi ja jälgi, kui nad hakkavad muutuma klaasjaks. Tõsta õunatükid vahukulbiga purki ja tõsta kulbiga keeva marinaadi peale. Toimi samamoodi, kuni õunatükid on otsas. Jaota veel marinaadi purkidesse ja pane igasse purki üks rosmariinioks. Kaaneta ja kontrolli, et kaas marinaadi läbi ei lase.