4 portsjonit
4 porgandit
2 pastinaaki
tükk sellerit
1 väike brokoli
2 sl õli
1 tl riivitud sidrunikoort
1 purustatud küüslauguküüs
soola
Kaste:
100 g toorjuustu
1 dl jogurtit
2 tl sinepit
1–2 sl sidrunimahla
½ dl hakitud rohelist sibulat
pisut suhkrut
musta pipart
0,5 tl soola
Lisaks:
vereva oblika lehti
1. Lõika juurviljad tikusuurusteks tükkideks ja brokoli õisikuteks. Kuumuta köögivilju pannil õlis umbes 10 minutit. Lisa vajaduse korral tilk vett ja auruta köögiviljad küpseks, kuid mitte päris pehmeks. Maitsesta riivitud sidrunikoore, pressitud küüslaugu ja soolaga.
2. Pane kastmeained kannu ja sega saumikseriga ühtlaseks.
3. Jaota oblikalehed taldrikutele, tõsta peale soojad köögiviljad ja kaste. Kastet võid pakkuda ka eraldi kausikesest.