8 portsjonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
½ porrut
1 lehtselleri vars
2 porgandit
3 sl rapsiõli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
3 sl tomatipastat
1 ½ l köögiviljapuljongit
1 ½ dl nuudleid või teokarbipastat
1 purk (230 g) valgeid ube
200 g külmutatud rohelisi ube
1–2 tl soola
¼ tl musta pipart
1 tl mett
2–3 sl hakitud värskeid ürte (tüümian, petersell)
Lisaks:
1–2 dl parmesani
Koori ja haki sibul ja küüslauk. Pese ja viiluta porru ning sellerivars. Koori ja tükelda porgandid.
Kuumuta suure, umbes viieliitrise poti põhjas õli, lisa köögiviljad ja kuumuta segades. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja puljong. Kuumuta keemiseni. Lisa loputatud ja nõrutatud oad, külmutatud oad ja maitseained. Keeda madalal kuumusel 30-40 minutit ja sega vahepeal. Proovi maitset ja lisa vajadusel soola või mett.
Paku kuumalt koos riivitud parmesaniga.