Sügisesupp

Kodutohter
04.10.2023
Shutterstock

Soojendav sügisesupp valmib kiiresti käepärastest vahenditest.

4 portsjonit

 

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 tl rapsiõli

2-3 sellerivart

1 porgand

1 purk (285 g) ube

1 purk (200 g) purustatud tomateid või

hiliseid hakitud tomateid

2 sl tomatipastat

1-2 loorberilehte

6 dl vett

1 dl täisterapastat (sarvekesed)

2-3 lehtkapsalehte

soola, suhkrut, musta pipart

2 sl hakitud peterselli

 

Koori ja haki sibul ja küüslauk ja kuumuta neid poti põhjas õlis mõõdukal kuumusel mõni minut. Loputa ja tükelda sellerivarred ning porgand ja lisa potti. Eemalda lehtkapsalehtedelt tugevad rootsu ja tükelda lehed ning lisa potti. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, vesi, loorberilehed ja pasta. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Keeda 5-10 minuit ja kontrolli maitset. Lõpuks lisa hakitud petersell.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid