Suvikõrvitsalasanje

Kodutohter
02.08.2022
Shutterstock

Suvikõrvitsalasanje on gluteenivaba.

4-6 portsjonit

 

1 kg suvikõrvitsat

Hakklihakaste

2 sibulat

2 küüslauguküünt

2 sl õli

400 g loomahakkliha

2 sl tomatipüreed

1 sl värsket hakitud punet

1 sl värsket hakitud tüümiani

2 purki (à 400 g) purustatud tomateid

1 tl soola

1 tl suhkrut

1 tl palsamiäädikat

Valge kaste

3 sl võid

2 sl jahu

8 dl piima

1 tl soola

1 dl riivitud parmesani

Peale

2 dl riivjuustu


 

Lõika suvikõrvitsad poole sentimeetri paksusteks viiludeks ning kuumuta kuival pannil mõlemilt poolt. See võtab aega, kuid on vaeva väärt, sest nii jääb lasanje maitsvam. Tõsta kastme tegemise ajaks kõrvale.

Haki sibulad ja küüslauguküüned. Pruunista pannil tilga õliga hakkliha, lisa vahepeal hakitud sibulad ja küüslauk ning pruunista, kuni liha on küps. Lisa tomatipüree, kõik maitseained ja purustatud tomat. Purgid võid loputada tilga veega ja lisada pannile. Hauta madalal kuumusel 20 minutit.

Sulata poti põhjas või ja lisa jahu. Sega energiliselt, kuni tekib puru. Lisa sorts piima ja klopi kogu aeg. Lisa kogu aeg kloppides vähehaaval kogu piim. Hauta kastet nõrgal kuumusel 5 minutit ja sega vahepeal. Maitsesta soola ja parmesaniga ning tõsta pott pliidilt.

Lao lasnaje ahjuvormi (20x30 cm) nii, et põhja tuleb natuke hakklihakastet, selle peale valget kastet, siis suvikõrvitsaviilud ja vaheldumisi niikaua, kuni vorm on täis. Peale määri ülejäänud valge kaste ja puista peale riivjuustu.

Küpseta 190-kraadises ahjus 40 minutit. Lase enne söömist natuke seista ja jahtuda, et maitsed tasanduksid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid