Suvine kapsahautis kruupidega

Kodutohter
11.06.2024
Shutterstock

Varajasest kapsast ja odrakruupidest saab toitva hautise.

5–6 portsjonit

 

1 dl odrakruupe

7 ½ dl köögiviljapuljongit + ½ l

peotäis rohelist sibulat koos valgete mugulatega

1 küüslauguküüs

2 sl rapsiõli

1 varajane kapsas (u 750 g)

2 porgandit

1 purk (400 g) purustatud tomateid

3 sl tomatipastat + 2 rkl

250 g hakkliha

2 tl paprikapulbrit (suitsumaitselist)

1 dl hakitud peterselli

½ tl musta pipart

2 tl fariinisuhkrut

2 sl hakitud punet

 

Keeda odratangu või -kruupe köögiviljapuljongis (u 7,5 l)vastavalt pakil olevale õpetusele.

Koori ja haki küüslauguküüs. Viiluta rohelised sibulad koos mugulatega. Tükelda kapsas ja porgand.

Kuumuta suure poti põhjas tilk õli. Kuumuta selles sibulad ja porgandid. Lisa tükeldatud kapsas.

Vala potti purustatud tomatid. Loputa purk köögiviljapuljongiga (u 0,5 l) ja vala potti. Sega hulka tomatipasta.

Hauta kaane all pool tundi. Lisa odrakruubid.

Pruunista hakkliha pannil ja maitsesta paprikapulbri, tomatipasta ja hakitud peterselliga.

Lisa liha potti, kui kapsas on juba peaaegu pehme.

Maitsesta hautis pipra, suhkru ja punega.

Maitse, ja vajadusel lisa soola, pipart või sidrunimahla või hakitud ürte.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid