5–6 portsjonit
1 dl odrakruupe
7 ½ dl köögiviljapuljongit + ½ l
peotäis rohelist sibulat koos valgete mugulatega
1 küüslauguküüs
2 sl rapsiõli
1 varajane kapsas (u 750 g)
2 porgandit
1 purk (400 g) purustatud tomateid
3 sl tomatipastat + 2 rkl
250 g hakkliha
2 tl paprikapulbrit (suitsumaitselist)
1 dl hakitud peterselli
½ tl musta pipart
2 tl fariinisuhkrut
2 sl hakitud punet
Keeda odratangu või -kruupe köögiviljapuljongis (u 7,5 l)vastavalt pakil olevale õpetusele.
Koori ja haki küüslauguküüs. Viiluta rohelised sibulad koos mugulatega. Tükelda kapsas ja porgand.
Kuumuta suure poti põhjas tilk õli. Kuumuta selles sibulad ja porgandid. Lisa tükeldatud kapsas.
Vala potti purustatud tomatid. Loputa purk köögiviljapuljongiga (u 0,5 l) ja vala potti. Sega hulka tomatipasta.
Hauta kaane all pool tundi. Lisa odrakruubid.
Pruunista hakkliha pannil ja maitsesta paprikapulbri, tomatipasta ja hakitud peterselliga.
Lisa liha potti, kui kapsas on juba peaaegu pehme.
Maitsesta hautis pipra, suhkru ja punega.
Maitse, ja vajadusel lisa soola, pipart või sidrunimahla või hakitud ürte.