4 portsjonit
3 dl riisikujulist pastat
250 g kirsstomateid
1 dl oliive
peotäis hakitud ürte (petersell, basiilik)
200 g tugevamaitselise juustu laaste
Kaste
3 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
3 küüslauguküünt
1 tl mett või suhkrut
soola, musta pipart
Valmista kõigepealt kaste. Pane kõik kastmeained purki, lisa pressitud küülauguküüned, keera kaas peale, loksuta läbi ja jäta maitsestuma.
Keeda riisikujuline pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale õpetusele. Kalla sõelale ja loputa külma veega. Pane pasta kaussi, lisa hakitud ürdid, vala peale kolmveerand kastmest, sega ja jäta veerand tunniks maitsestuma.
Poolita tomatid kausi kohal, et mahl valguks pastasse. Viiluta oliivid. Tõsta pasta taldrikutele, pane peale tomatid ja oliiviviilud ja vala igale portsule veel sorts kastet. Tõmba juustunoaga juustust peale laaste ja kaunista basiilikulehtedega.