Pasta värske tomati kastmega
Kodutohter
27.07.2021
Shutterstock

Pastaroale annavad maitset suvised magusad tomatid.

4 portsjonit

 

350 g pastat (penne)

8 küpset tomatit

4 sl oliiviõli

1 tl palsamäädikat

3 küüslauguküünt

peotäis värsket basiilikut

jahvatatud musta pipart

soola

100 g riivjuustu

 

Kasta tomatid keeva vette ja koori. Poolita, eemalda seemned ja tükelda viljaliha.

Sega 2 sl oliiviõli ja palsamiäädikas, pressi sisse küüslauguküüned. Haki basiilik, lisa kastmele, lisa tomatitükid ja maitsesta soola ning pipraga. Jäta toatemperatuurile maitsestuma.

Keeda pasta vastavalt pakil olevale juhendile, nõruta ja sega 2 sl oliiviõliga. Murenda hulka kitsejuust, kuid jäta pisut kaunistuseks. Kalla kaste pastale ja kaunista ülejäänud juustu ja basiilikulehtedega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid