Tagurpidikook ploomide ja rummiga

Kodutohter
13.09.2024

Pruun suhkur annab ploomikoogile mõnusa karamellimaitse, mis sobib hästi hapukate ploomide ja sortsu rummiga.

8 portsjonit

 

3 dl nisujahu

75 g võid

2 sl hapukoort

2 sl suhkrut

Täidis

500 g ploome

100 g võid

1,5 dl pruuni suhkrut

0,5 tl kaneeli

1,5 sl tumedat rummi või paar tilka rummiessentsi
 

Mõõda taina ained köögikombaini ja sega ühtlaseks tainaks. Taina võib teha ka kätega, näppides kõik ained kokku. Keera tainapall toidukilesse ja tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.

Pese ploomid, poolita ja eemalda kivid. Tükelda või kuumale pannile ja lase sulada. Lisa suhkur ja kaneel. Kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud ja sega hulka rumm. Kalla suhkrusegu koogivormi (Ø 24 cm). Lao ploomipoolikud või ja suhkrusegusse nii, et kumer pool jääks vastu vormi põhja.

Rulli tainas ümmarguseks, koogivormi suuruseks tükiks ja tõsta rulli abil ploomide peale. Suru ääred vormi sisse. Torka kahvliga mõned augud sisse.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja küps. Lase enne kummutamist veerand tundi jahtuda. Pane koogialus koogivormile kaaneks ja kummuta kook alusele. Paku koos vanillikastme või -jäätisega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid