Taimne seenehautis

Kodutohter
28.08.2023
Shutterstock

Seenehautis on mõnusalt täidlase maitsega.

4 portsjonit

 

400 g šampinjone või metsaseeni

2 sibulat

3 küüslauguküünt

2 sl õli

500 g purustatud tomateid (konserv)

2 dl punast veini

1 sl palsamiäädikat

1 köögiviljapuljongi kuubik (mahe)

3 nelki

2 loorberilehte

1 kaneelikoor

2 tl fariinisuhkrut

0,5 tl soola

0,5 tl jahvatatud musta pipart

hakitud peterselli

 

Puhasta ja viiluta seened. Koori ja haki sibulad ja küüslauguküüned. Kuumuta sibulaid, küüslauku ja seeni poti põhjas õlis, kuni vedelik on aurustunud. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega. Hauta väga madalal kuumusel 30 minutit.

Puista peale peterselli ja paku koos kartulipüreega.

Kui hautist peaks järele jääma, mis on väga ebatõenäoline, siis võib selle panna sügavkülma või kasutada seenepirukas.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid