4 portsjonit
400 g šampinjone või metsaseeni
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 sl õli
500 g purustatud tomateid (konserv)
2 dl punast veini
1 sl palsamiäädikat
1 köögiviljapuljongi kuubik (mahe)
3 nelki
2 loorberilehte
1 kaneelikoor
2 tl fariinisuhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
hakitud peterselli
Puhasta ja viiluta seened. Koori ja haki sibulad ja küüslauguküüned. Kuumuta sibulaid, küüslauku ja seeni poti põhjas õlis, kuni vedelik on aurustunud. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega. Hauta väga madalal kuumusel 30 minutit.
Puista peale peterselli ja paku koos kartulipüreega.
Kui hautist peaks järele jääma, mis on väga ebatõenäoline, siis võib selle panna sügavkülma või kasutada seenepirukas.