Täiuslik mustikakook
Kodutohter
10.07.2021
Shutterstock

Kuuma ja põuase suvega pole suuremat mustikasaaki loota, aga paari koogi jaoks vast ikka jätkub.

12 tükki

 

Tainas

4 dl nisujahu

1 dl tuhksuhkrut

½ tl kardemoni

150 g külma võid või margariini

1 muna

 

Täidis

80 g mandlijahu

200 g hapukoort

1 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 muna

3 dl värskeid või külmutatud mustikaid

1 sl kartulitärklist

 

Peale

tuhksuhkrut

 

Sega taina jaoks kausis kokku kuivad ained ja lisa siis tükeldatud külm või. Näpi kõik kokku puruseks seguks. Lisa muna ja sega kokku tainapall. Keera see kilesse ja pane natukeseks külmkappi. Kuumuta ahi 175-kraadini.

Vajuta tainas jahuste kätega pirukavormi (Ø 24 cm) põhja ja äärtele. Sega kausis kokku mandlijahu, hapukoor, suhkur ja muna. Sega teises kausis mustikad ja kartulitärklis.

Laota täidis tainale ja selle peale tärklisega segatud mustikad.

Küpseta 40 minutit, jäta jahtuma. Puista peale tuhksuhkrut.

 

Mustikatest, kardemonist ja mandlijahust sünnib suussulav maitsekooslus. Võib kindel olla, et kõik külalised küsivad seda retsepti.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid