12 tükki
Tainas
4 dl nisujahu
1 dl tuhksuhkrut
½ tl kardemoni
150 g külma võid või margariini
1 muna
Täidis
80 g mandlijahu
200 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 muna
3 dl värskeid või külmutatud mustikaid
1 sl kartulitärklist
Peale
tuhksuhkrut
Sega taina jaoks kausis kokku kuivad ained ja lisa siis tükeldatud külm või. Näpi kõik kokku puruseks seguks. Lisa muna ja sega kokku tainapall. Keera see kilesse ja pane natukeseks külmkappi. Kuumuta ahi 175-kraadini.
Vajuta tainas jahuste kätega pirukavormi (Ø 24 cm) põhja ja äärtele. Sega kausis kokku mandlijahu, hapukoor, suhkur ja muna. Sega teises kausis mustikad ja kartulitärklis.
Laota täidis tainale ja selle peale tärklisega segatud mustikad.
Küpseta 40 minutit, jäta jahtuma. Puista peale tuhksuhkrut.
Mustikatest, kardemonist ja mandlijahust sünnib suussulav maitsekooslus. Võib kindel olla, et kõik külalised küsivad seda retsepti.