Aedviljakook

Kodutohter
17.02.2023
Shutterstock

Selle koogi juures on oluline, et see saaks järgmise päevani seista.

12–14 portsjonit

 

500 g aedvilju (porgandid, peedid, pastinaagid)

100 g Kreeka pähkleid

200 g võid

4 dl nisujahu

1 sl küpsetuspulbrit

½ tl soola

1 tl kaneeli, jahvatatud ingverit ja kardemoni

3 muna

2½ dl suhkrut

 

Glasuur

200 g maitsestamata toorjuustu

25 g pehmet võid

100 g valget šokolaadi

 

Puru

1dl kuivatatud õunaviile

4 sl mandleid

½ dl seesamiseemneid

½ tl kaneeli

 

Koori ja riivi aedviljad peene riiviga. Purusta pähklid ja rösti kuival pannil. Sulata või.

Sega kausis kokku kõik kuivad ained. Vahusta munad suhkruga. Lisa munavahule kergelt segades jahusegu. Sega sulatatud ja natuke jahtunud või segades tainasse. Lõpuks sega taina hulka riivitud aedvili ja purustatud pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase koogil jahtuda ja maitsestuda järgmise päevani.

Sulata valge šokolaad veevannis ja jäta jahtuma. Vahusta mikseriga pehme või ja toorjuust ühtlaseks kreemiks ning lisa jahtunud šokolaad.

Võta kook vormist välja ja määri glasuur peale. Kui teha glasuuri rohkem, võib koogi pooleks lõigata ja määrida ka vahele.

Pane kõik puruained uhmrisse ja uhmerda puruks ning raputa koogile peale.

 

Selle koogi juures on oluline, et see saaks järgmise päevani seista. Siis tulevad maitsed kõige paremini esile.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid