Talveheeringas

Kodutohter
20.12.2020
Shutterstock

Marineeritud heeringas on pidulaua klassika.

3 heeringafileed

1 sl mädarõikalaaste

 

Marinaad

1 dl valget veiniäädikat

3 dl vett

4 dl suhkrut

2 tl vürtspipra teri

1 porgand

½ porrut

2 punast sibulat

 

Kui heeringad on liiga soolased, siis leota neid öö läbi rohkes vees.

Viiluta porgandid, porru, sibulad ja tõmba juustunoaga mädarõikajuurest laaste. Mõõda potti äädikas, vesi ja suhkur, lisa vürtspiprad ja porgandiviilud ning kuumuta, kuni porgand on peaaegu pehme. Lisa sibul ja porru, tõsta pliidilt ning jahuta.

Lõika heeringafileed 1,5 cm paksusteks tükkideks. Lao kihiti koos marinaadis olevate köögiviljadega purki ja pane vahele mädarõikalaaste. Vala peale marinaad. Hoia enne serveerimist vähemalt 2-3 päeva külmkapis.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid