Põhi
4,5 dl jahu
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
125 g võid
1 muna
2 sl külma vett
Täidis
800 g väikseid sibulaid
1 muna
200 g hapukoort
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
2 dl riivitud parmesani
Peale
3-4 tüümianioksa
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
2-3 sl seedriseemneid
peotäis hakitud peterselli
Parmesani-hapukoore kaste
3 sl riivitud parmesani
200 g hapukoort
1 tl sidrunimahla
musta pipart
Sega kausis kokku jahu, sool ja suhkur. Haki noaga külma või, lisa jahule ja näpi puruseks. Lisa vähehaaval külma vett, kuni tainas püsib koos, kuid pole liiga märg. Vormi tainast vorst, keera tihedalt toidukilesse ja pane vähemalt tunniks külmkappi.
Rulli tainas jahuga ülepuistatud küpsetuspaberil 26x36 suuruseks plaadiks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile.
Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks.
Sega kokku hapukoor, sool, pipar ja muna ning määri segu tainapõhjale. Riivi parmesan ja võta 3 sl kõrvale ja puista ülejäänud pirukale. Lao sibulaviilud pirukale, raputa peale tüümianilehed, suhkur, sool ja must pipar. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Puista valmis pirukale seedriseemneid ja hakitud peterselli.
Sega parmesanist, hapukoorest, sidrunimahlast ja mustast piprast kaste ja paku piruka juurde.