Parmesani-sibulapirukas

Kodutohter
07.02.2023
Shutterstock

Muidugi võib algses retseptis ettenähtud parmesani asendada mõne muu kõva juustuga.

Põhi

4,5 dl jahu

0,5 tl soola

0,5 tl suhkrut

125 g võid

1 muna

2 sl külma vett

 

Täidis

800 g väikseid sibulaid

1 muna

200 g hapukoort

0,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

2 dl riivitud parmesani

 

Peale

3-4 tüümianioksa

1 sl suhkrut

0,5 tl soola

2-3 sl seedriseemneid

peotäis hakitud peterselli

 

Parmesani-hapukoore kaste

3 sl riivitud parmesani

200 g hapukoort

1 tl sidrunimahla

musta pipart

 

Sega kausis kokku jahu, sool ja suhkur. Haki noaga külma või, lisa jahule ja näpi puruseks. Lisa vähehaaval külma vett, kuni tainas püsib koos, kuid pole liiga märg. Vormi tainast vorst, keera tihedalt toidukilesse ja pane vähemalt tunniks külmkappi.

Rulli tainas jahuga ülepuistatud küpsetuspaberil 26x36 suuruseks plaadiks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile.

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks.

Sega kokku hapukoor, sool, pipar ja muna ning määri segu tainapõhjale. Riivi parmesan ja võta 3 sl kõrvale ja puista ülejäänud pirukale. Lao sibulaviilud pirukale, raputa peale tüümianilehed, suhkur, sool ja must pipar. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Puista valmis pirukale seedriseemneid ja hakitud peterselli.

Sega parmesanist, hapukoorest, sidrunimahlast ja mustast piprast kaste ja paku piruka juurde.

Sarnased artiklid