2-3 portsjonit
Pitsa põhi
1,5 dl kätesooja vett
1 supilusikatäis oliiviõli
15 g pärmi
0,5 tl soola
3 dl nisujahu
Täidis
hapukoort
viilutatud ahjuliha
ahjuköögivilju (porgandit, kaalikat vms)
konservherneid (soovi korral)
1-2 küüslauguküünt
juustu
rukolat
Pane vesi ja õli kaussi. Lahusta selles pärm. Lisa sool ja jahu ning sõtku natuke aega tainast. Lase köögirätikuga kaetult toatemperatuuril umbes tund aega kerkida.
Rulli pitsapõhjad lahti, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel veidi kerkida.
Lõika või rebi järelejäänud ahjuliha tükkideks, viiluta ahjus küpsenud köögiviljad.
Määri pitsapõhjale hapukoor ja laota peale liha, köögiviljad, herned vms
Riivi peale küüslauguküüned. Puista peale riivjuust või sinihallitusjuust.
Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni põhi on küpsenud ja ääred saavad veidi värvi. Viimistle rukolaga.