Veriapelsini kook

Kodutohter
21.03.2025
Shutterstock

Põnev kook nädalavahetuseks.

8-10 tükki

2 veriapelsini

4 dl speltajahu

1 tl küpsetuspulbrit

100 g võid

3 muna

1 dl suhkrut

Peale

1 dl apelsinimarmelaadi

2 spl tuhksuhkrut

näputäis ehtsat vaniljepulbrit

õhukesi apelsiniviile

Viiluta ja tükelda hoolikalt pestud veriapelsinid koos koorega. Eemalda seemned. Püreesta veriapelsinid köögikombainis või blenderis ühtlaseks massiks.
Sega küpsetuspulber jahuga. Sulata või.
Vahusta munad ja suhkur heledaks ja kohevaks vahuks.
Sega jahu ja sulavõi vaheldumisi munasegu hulka. Viimasena sega tainasse veriapelsinipüree.
Määri keeksivorm võiga ja puista üle jahuga. Vala tainas vormi ja küpseta kooki 185 kraadi juures 35–40 minutit.
Lase koogil hetkeks vormis jahtuda ja võta siis vormist välja. Kuumuta apelsinimarmelaad mikrolaineahjus või potis vedelaks. Säti peale apelsiniviilud ja määri koogi pinnale apelsinimarmelaad. Serveeri kooki tuhksuhkru ja ehtsa vaniljega maitsestatud vahukoorega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid