8-10 tükki
2 veriapelsini
4 dl speltajahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
3 muna
1 dl suhkrut
Peale
1 dl apelsinimarmelaadi
2 spl tuhksuhkrut
näputäis ehtsat vaniljepulbrit
õhukesi apelsiniviile
Viiluta ja tükelda hoolikalt pestud veriapelsinid koos koorega. Eemalda seemned. Püreesta veriapelsinid köögikombainis või blenderis ühtlaseks massiks.
Sega küpsetuspulber jahuga. Sulata või.
Vahusta munad ja suhkur heledaks ja kohevaks vahuks.
Sega jahu ja sulavõi vaheldumisi munasegu hulka. Viimasena sega tainasse veriapelsinipüree.
Määri keeksivorm võiga ja puista üle jahuga. Vala tainas vormi ja küpseta kooki 185 kraadi juures 35–40 minutit.
Lase koogil hetkeks vormis jahtuda ja võta siis vormist välja. Kuumuta apelsinimarmelaad mikrolaineahjus või potis vedelaks. Säti peale apelsiniviilud ja määri koogi pinnale apelsinimarmelaad. Serveeri kooki tuhksuhkru ja ehtsa vaniljega maitsestatud vahukoorega.