Vokitud köögiviljad seesamiseemnetaga

Kodutohter
17.06.2024
Shutterstock

Kiire ja maitsev vokiroog, millest saab kätte päevaportsu köögivilju ja mida saab valmistada ka grillil.

4-6 portsjonit

 

1 sl seesamiõli

200 g broileri filee või kintsuliha ribasid

700 g erinevaid värvilisi köögivilju

1 mahe punane tšilli

1 küüslauguküüs

2 cm tükk ingverit

2 sl laimi- või sidrunimahla

2 tl sojakastet

Peale

1 sl seesamiseemneid
 

Tükelda köögiviljad: porgand, paprika, suvikõrvits jne. Poolita tšilli ja kraabi seemned välja. Haki tšilli peeneks. Koori ja riivi küüslauk ja ingver.

Kuumuta õli vokkpannil või suurel tavalisel pannil. Lisa tšilli, küüslauk, ingver ja liharibad. Kuumuta 4-5 minutit. Lisa köögiviljad ja kuumuta veel, kuni köögiviljad on küpsed, kuid veel krõmpsud. Pigista peale laimimahla ja lisa sojakaste. Kuumuta veel paar minutit. Raputa peale seesamiseemneid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid