4 portsjonit
2 küüslauguküünt
1 sl rapsiõli
2 purki (à 250 g) purustatud tomateid
1-2 dl vett
1 tl paprikapulbrit või tacomaitseainet
1 köögivilja- või lihapuljongikuubik
1 tl suhkrut
1 laimi mahl või 2 sl sidrunimahla
1 purk (250 g) punaseid ube
1 avokaado
1 punane tšilli
1 dl hakitud peterselli või karulauku
150 g hapukoort
100 g kartulikrõpse
1. Koori ja haki küüslauguküüned ning kuumuta poti põhjas tilgas õlis. Lisa purustatud tomatid ja vesi. Lisa maitseained, puljongikuubik, suhkur ja laimimahl. Hauta madalal kuumusel 10 minutit. Maitse ja maitsesta vajadusel soola, suhkru või tacomaitseainega.
2. Loputa ja nõruta oad sõelal. Poolita avokaado, eemalda kivi, kraabi viljaliha koore seest välja ja tükelda. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja viiluta. Haki petersell või karulauk.
Tõsta supp kaussidesse.
3. Tõsta peale lusikatäis hapukoort, punaseid ube, avokaadotükke, tšilliviile ja rohelist. Supi sisse võib kaunistuseks pista mõned kartulikrõpsud.