Oa-šokolaadikook
Kodutohter
02.06.2021
Shutterstock

Mahlane šokolaadikook on tervislik ja gluteenivaba ning süües ei tule selle pealegi, et see on tehtud ubadest.

8 tükki


 

450 g punaseid ube (konserv)

5 muna

2 dl fariinisuhkrut

2 sl vanillisuhkrut

1 dl kakaopulbrit

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

100 g võid

1 apelsini riivitud koor

võid vormi määrimiseks


 

Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määriservad võiga. Sulata või ja lase pisut jahtuda.

Vala oad sõelale, loputa küla veega ning lase nõrguda. Pane oad ja 3 muna köögikombaini või tee tainas saumikseriga. Töötle kombaini või mikseriga, kuni oad on täiesti pastaks muutunud ja lisa viimased kaks muna. Töötle veel 1-2 minutit, kuni ka kõige viimased tükid on kadunud ja tainas on täiesti sile. Pese apelsin hoolega puhtaks ja riivi koor tainasse.

Sega kokku kakaopulber, küpsetuspulber, vanillisuhkur, sool ja sega oa-munaseguga. Lisa sulatatud ja natuke jahtunud või.

Kalla tainas koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Serveeri soojalt koos vanillijäätise või -kastmega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid