Kukeseen
Kukeseen on seenelise unistus: paistab hästi sambla seest välja, ei ussita peaaegu kunagi ja seda ei aja ühegi teise seenega segi. Tänu erksale värvile sisaldab ta palju beetakaroteeni, lisaks veel D-vitamiini ja B grupi vitamiine. Vähe sellest, et seen on ilus, on ta ka väga maitsev. Pole midagi paremat kukeseenekastmest värskete kartulitega. Kukeseen on ka väga taljesõbralik: 100 g seeni annab ainult 30 kcal
Leivakate
paar suurt peotäit tükeldatud kukeseeni
pisut võid
1 keskmine sibul
2 sl kukeseenemaitselist Merevaiku
soola, tilli
Haki sibul ja kuumuta pisut aega võis. Lisa pannile kukeseened ja kuumuta, kuni vedelik on aurustunud. Sega paari lusikatäie sulatatud juustuga, lase pisut jahtuda, tõsta röstleivale ja lõika peale ohtralt tilli. Mmm...