Kurgisupp
3 sl võid
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 pikk kasvuhoonekurk või 3-4 väiksest avamaakurki
2 marineeritud või hapukurki
1 sl kuivatatud basiilikut
8 dl lihapuljongit
150 g hapukoort (20%)
soola, valget pipart
värsket basiilikut
Haki küüslauguküüned, sibulad ja värsked ning hapukurgid. Kuumuta poti põhjas või ja hauta küüslauku, kuivatatud basiilikut, kurgi ja sibulatükke umbes 10 minutit.
Kalla potti puljong ja keeda veel 10 minutit. Lisa hapukoor, maitsesta soola ja valge pipraga ning lase hetk tõmmata. Supi võib saumikseriga püreeridega kuid see võib ka tükiliseks jääda. Tõsta kaussidesse ja kaunista basiilikulehtedega. Supp on väga maitsev ka külmalt.
Ootamatu kooslus, kuid suurepärane maitse.