Päeva retsept: lõheterriin

17.12.2020
Shutterstoc

Lihtne, kaunis ja maitsev eelroog jõululauale.

8-10 viilu

 

400 g graavilõhet

300 g toorjuustu (ürdimaitselist)

100 g hapukoort

1 dl hakitud tilli

 

Vooderda neljakandiline leivavorm esmalt toidukilega ja siis graavilõhe viiludega. Haki ülejäänud lõhe väikesteks tükkideks. Sega kokku hapukoor, toorjuust, hakitud lõhe ja hakitud till. Tõsta segu vormi lõheviiludele. Kata täidis lõheviiludega, pane peale raskus ja tõsta ööpäevaks külmkappi.

 

Täidises võib asutada ka kuum- võ külmsuitsulõhet. Lõheterriini võib juba paar päeva enne külaliste tulekut valmis teha.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid