Päeva retsept: soolased kohupiimakorbid

Kodutohter
23.03.2024
Shutterstock

Lähenevateks kevadpühadeks võib teha ka soolaseid kohupiimakorpe.

12 tükki

 

250 ml piima

1 pakk kuivpärmi või 25 g presspärmi

500 g nisujahu

0,5 tl soola

75 g pehmet võid

 

Täidis

500 g kohupiima

100 hapukoort

2 muna

1 tl soola

1 dl hakitud rohelist (tilli, peterselli, nõgest, spinatit)

1 sl nisujahu

 

Määrimiseks

1 muna

 

Sega taina jaoks kokku kõik kuivad ained, lisa soe piim ja või. Kui kasutada presspärmi, siis lahusta see enne soojas piimas. Sõtku tainast, kuni see tuleb käte ja kausi küljest lahti. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.

Sega kokku kõik täidise ained.

Sõtku kerkinud tainas kergelt maha ja veereta jahuste kätega väikesed pallikesed. Pane pallikesed küllalt suure vahega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta pooleks tunniks kerkima. Vajuta klaasiga tainapallidesse lohud ja tõsta täidis sisse.

Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid