10 portsjonit
800 g Hiina kapsast
5 rohelise sibula vart
2 sl jämedat meresoola
2 sl suhkrut
Tšillikaste
1 sl riivitud ingverit
3 küüslauguküünt
0,5 dl vett
1 sl fariinisuhkrut
3 sl Korea tšillipulbrit (gochugaru) või
1 sl tavalisi tšillihelbeid
2 sl kalakastet
Poolita Hiina kapsad ja eemalda kõva juur. Loputa ja raputa kuivaks. Lõika kapsas ribadeks. Tõsta kapsas kilekotti ja puista vahele suhkur ja sool. Pigista ja mudi kotti, et maitsed seguneks ja kapsavedelik tuleks välja. Pane kott kinni ja tõsta vähemalt kuueks tunniks külmkappi.
Kalla kapsas sõela peale ja lase nõrguda, kuid ära loputa. Tõsta kõik tšillikastme ained kannmikserisse või köögikombaini ja sega.
Tõsta kapsas puhastesse purkidesse ja tõsta tšillikastet peale. Lisa vajadusel vett, et kapsad oleksid kaetud. Sule purgid kaantega ja tõsta külmakppi. Kimchi on valmis paari päeva pärast, kuid kõige parem on see umbes nädala pärast.