Hapendatud kapsas Korea moodi ehk kimchi
500 g Hiina kapsasast
½ dl meresoola
4 dl vett
Maitsepasta
1 väike sibul
4 küüslauguküünt
4 cm tükk ingverit
1 tl tšillihelbeid,
2 sl suhkrut
1 sl suitsumaitselist paprikapulbrit
1 sl soja- või kalakastet
Lõika kapsas pikkupidi neljaks. Loputa kapsaneljandikud voolava vee all ja kuivata majapidamispaberiga.
Keeda valmis soolvesi ja jahuta. Lõika kapsad umbes 5 cm suurusteks täkkideks. Pane kapsatükid kaussi, vala peale jahtunud soolvesi ja jäta 4-5 tunniks soolduma..
Valmista maitsepasta. Koori ja haki sibul, küüslauguküüned ja ingver. Pane kõik kannmikserisse või köögikombaini, lisa paprikapulber, suhkur, soja- või kalalaste ja tšillihelbed ning töötle kõik ühtlaseks pastaks.
Nõruta kapsatükid soolveest. Kapsas peaks olema pehmenenud, kuid ikka veel krõmps. Sega kapsas kausis pastaga. Jäta natuke pastat kõige peale määrimiseks. Vajuta kõik kapsatükid sobiva suurusega, pestud ja steriliseeritud purki. Määri peale ülejäänud pasta. Pane purgile peale taldrik, mida võib vahepeal ära võtta, et õhk lihi pääseks.
Lase kapsal fermenteeruda toatemperatuuril 2-3 päeva ja pane purk seejärel külmkappi veel nädalaks maitsestuma ja seejärel võib seda kasutada salati või lisandina. Külmkapis säilib kimchi mitu nädalat.