Nõgese-juustupirukas

Kodutohter
12.05.2022
Shutterstock

Nõgest võib lisada suppidele, pirukatele ja võileivakatetele.

Põhi

3 dl nisujahu

1 pakk kuivpärmi

1 tl suhkrut

½ tl soola

1 dl kuuma vett

1 munakollane

2 sl vett

1 sl õli

 

Täidis

300 g ürdi-toorjuustu

4 muna

1 dl maitsestamata jogurtit

musta pipart

1 dl peeneks hakitud nõgeseid

½ dl hakitud rohelist sibulat

1 küüslauguküüs

hakitud tilli, tüümiani, basiilikut

 

Sega jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa kuum vesi (42 ͦ ) ja sega tainas. Sega munakollane veetilgaga ja sega pool sellest taina hulka, ülejäänud pool jääb piruka servade määrimiseks. Lisa õli ja sõtku tainas palliks. Lase 20 minutit kerkida.

Sega toorjuust, jogurt, munad, hakitud nõges, purustatud küüslauk, roheline sibul, till ja kõik ülejäänud ürdid. Maitsesta musta pipraga.

Rulli tainas õhukeseks ja vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi (22-25 cm) põhja ja äärtele. Määri piruka servad ja põhi muna ja veeseguga. Lase veel 10 minuti kerkida. Kui muna kuivab taina pinnal, siis see takistab täidist põhja niisutamast ja põhi jääb krõbe.

Kalla täidis pirukapõhjale. Küpseta kõigepealt 200-kraadises ahjus 25 minutit. Võta kuumust vähemaks ja küpseta, kuni pirukas on kuldpruun.

Sarnased artiklid