Juustu-sibulapirukas

Kodutohter
07.02.2023
Shutterstock

Pirukasse sobib mõni kõvem tugevamaitseline juust.

Põhi

4,5 dl jahu

0,5 tl soola

0,5 tl suhkrut

125 g võid

1 muna

2 sl külma vett

 

Täidis

800 g väikseid sibulaid

1 muna

200 g hapukoort

0,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

2 dl riivitud tugevamaitselist juustu

 

Peale

3-4 tüümianioksa

1 sl suhkrut

0,5 tl soola

2-3 sl seedriseemneid

peotäis hakitud peterselli

 

Juustu-hapukoore kaste

3 sl riivitud tugevamaitselist juustu

200 g hapukoort

1 tl sidrunimahla

musta pipart

 

Sega kausis kokku jahu, sool ja suhkur. Haki noaga külma või, lisa jahule ja näpi puruseks. Lisa vähehaaval külma vett, kuni tainas püsib koos, kuid pole liiga märg. Vormi tainast vorst, keera tihedalt toidukilesse ja pane vähemalt tunniks külmkappi.

Rulli tainas jahuga ülepuistatud küpsetuspaberil 26x36 suuruseks plaadiks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile.

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks.

Sega kokku hapukoor, sool, pipar ja muna ning määri segu tainapõhjale. Riivi parmesan ja võta 3 sl kõrvale ja puista ülejäänud pirukale. Lao sibulaviilud pirukale, raputa peale tüümianilehed, suhkur, sool ja must pipar. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Puista valmis pirukale seedriseemneid ja hakitud peterselli.

Sega parmesanist, hapukoorest, sidrunimahlast ja mustast piprast kaste ja paku piruka juurde.

Sarnased artiklid