12–14 portsjonit
500 g aedvilju (porgandid, peedid, pastinaagid)
100 g Kreeka pähkleid
200 g võid
4 dl nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
½ tl soola
1 tl kaneeli, jahvatatud ingverit ja kardemoni
3 muna
2½ dl suhkrut
Glasuur
200 g maitsestamata toorjuustu
25 g pehmet võid
100 g valget šokolaadi
Puru
1dl kuivatatud õunaviile
4 sl mandleid
½ dl seesamiseemneid
½ tl kaneeli
Koori ja riivi aedviljad peene riiviga. Purusta pähklid ja rösti kuival pannil. Sulata või.
Sega kausis kokku kõik kuivad ained. Vahusta munad suhkruga. Lisa munavahule kergelt segades jahusegu. Sega sulatatud ja natuke jahtunud või segades tainasse. Lõpuks sega taina hulka riivitud aedvili ja purustatud pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase koogil jahtuda ja maitsestuda järgmise päevani.
Sulata valge šokolaad veevannis ja jäta jahtuma. Vahusta mikseriga pehme või ja toorjuust ühtlaseks kreemiks ning lisa jahtunud šokolaad.
Võta kook vormist välja ja määri glasuur peale. Kui teha glasuuri rohkem, võib koogi pooleks lõigata ja määrida ka vahele.
Pane kõik puruained uhmrisse ja uhmerda puruks ning raputa koogile peale.
Selle koogi juures on oluline, et see saaks järgmise päevani seista. Siis tulevad maitsed kõige paremini esile.