Universaalne koogipõhi

Kodutohter
04.04.2023
Shutterstock

Seda lihtsat ja imeliselt õhulist koogipõhja võib aasta läbi kasutada erinevate katetega.

3 muna

1,5 dl (135 g) sulatatud võid

4,5 dl jahu

3 tl küpsetuspulbrit

0,5 dl piima

1,5 dl suhkrut

Peale

rabarberit, marju, õunu

 

Sega kõik taina ained kokku, kuid ära klopi ega vahusta.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

See koogipõhi jääb imeliselt õhuline, kui seda liiga ei segata, ning sobib kõikidele pirukatele aasta läbi. Kevadel saab alustada rabarberitega ja jätkata maasikate, mustikate, ploomide, õunte ja talvel külmutatud- või kompotimarjadega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid